نیازمند تغییر نگاه ، روشها و محتوی در حوزه فرهنگی اجتماعی هستیم

چاپ ایمیل


دکتر طه هاشمی درنخستین جلسه شورای فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در مشهد  :
نیازمند تغییر نگاه ، روشها  و محتوی در حوزه فرهنگی اجتماعی هستیم / طرح های ماندگار فرهنگی اجتماعی در دانشگاه اجرا می شود
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی : نیازمند تغییر نگاه ، روشها  و محتوی در حوزه فرهنگی اجتماعی هستیم .
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد : دکتر طه هاشمی معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین جلسه رسمی شورای فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی که برای اولین بار درسطح دانشگاه در سالن اجتماعات هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی خراسان بزرگ در مشهدمقدس برگزار گردید ؛ ضمن گرامیداشت سالروز شهادت دکتر مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه ، گفت: نظام جمهوری اسلامی نیازمند یک نظریه پردازی مستمر است که نه دانشگاه ونه حوزه به تنهایی پاسخگو آن نیست .
وی با اشاره به اینکه حل معضلات واداره کشور در موضوع کار دانشگاه است و پاسخگویی به نیازهای معنوی جامعه به حوزه برمی گردد ، تاکید کرد : اگر این دو حوزه فکری با هم در تعامل باشند وبا به رسمیت شناختن هم ، ماموریت خود را به درستی انجام دهند ، این کشور قادر است تمام مشکلات را بشکند و برای آن راه حل ارائه نماید .
دکتر طه هاشمی با اشاره به اینکه برنامه مدونی در سطح کلان تولید نشده که به معضلات نظام پاسخ دهد افزود : این امر نشاندهنده آن است که نگاه عمیقی به موضوع وحدت حوزه و دانشگاه نشده و نهادهایی ازجمله دفتر ارتباط حوزه و دانشگاه نیز بیشتر روی موضوعات علوم انسانی متمرکز شده اند .
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید براینکه حتی در حوزه علوم انسانی نیز خلاهایی وجود دارد اظهار داشت : باتوجه به وجود رشته های متعدد دانشگاهی برخی از مباحث از جمله اخلاق حرفه ای در جامعه نهادینه نشده است و حتی این موضوع مهم در جهان اسلام مطرح نمی شود ، اما در کشورهای توسعه یافته بالاترین مقام کشور رئیس کمیته علمی اخلاق حرفه ای است .
دکتر هاشمی با اشاره به اینکه در این رابطه کار اساسی انجام نشده و فعالیتها هم در سطح تولید یک فیلم و سمینار بوده است تصریح کرد : دانشگاه می تواند در تعامل با حوزه به این سمت حرکت کند و بخشی که مربوط به سیره و تاریخ و زندگی ائمه معصومین (ع) است توسط حوزه و آنچه مربوط به حوزه رفتاری جامعه است توسط اساتید فن در دانشگاه در یک مدل ایرانی اسلامی جدید اجتهاد و استخراج گردد .
وی در ادامه این جلسه تغیییر نگاه ، محتوی و روشها را در حوزه فرهنگی اجتماعی ضروری خواند وگفت : بسیاری از محتوای هایی که در گذشته تاثیر گذار بوده اند امروز تاثیرگذاری گذشته را ندارند .
وی با اشاره به اینکه امروز جوانان ما از طریق ماهواره ، اینترنت و ... در معرض تهاجم هستند ، اظهار داشت:چنانچه مسئولین اندوخته های اجتماعی و فرهنگی پر باری برای برآوردن نیاز جوانان فراهم نکنند  آنها برای تامین نیازهای خود در معرض هجمهه ها قرار خواهند گرفت .
وی تصریح کرد :  بنابراین برای بالابردن مصرف سرانه فرهنگی بایستی محتوی محصولات فرهنگی را تغییر دهیم .
دکتر هاشمی از پیگیری و اجرای سه طرح بزرگ در حوزه فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت : اجرای سبک زندگی دینی ،طرح مشاهیر و مفاخر واخلاق حرفه ای از طرح های ماندگاری  است که به دلیل اهمیت موضوع در دستور کار همه واحدها قرار داده ایم .
وی با تاکید بر اینکه معرفی مشاهیر و مفاخر نه تنها در سطح ملی و منطقه ای حتی در سطح محلی نیز هویت سازاست اظهار داشت : امروز برخی از روشها امکان آن را نداد که برپایه آن ، پیام های فرهنگی اجتماعی و ارزشهای درون دینی و ملی کشور را به جوانان انتقال دهیم  لذا آن روش ها را تغییر می دهیم .
وی با اشاره به ماموریت جدید حوزه فرهنگی اجتماعی در مدیریت جدید و برنامه 5 ساله فرهنگی دانشگاه اظهار داشت : این برنامه در 8 عنوان شامل دین واخلاق ، امام ، انقلاب و رهبری ، فرهنگ و هنر ، مشارکت اجتماعی ،کانون ها و باشگاههای حقیقی و مجازی ، مشاوره و زیارت  ،سیاحت وگردشگری که ناظر بر همه فعالیتهای اجتماعی فرهنگی است طراحی گردیده است .
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این مجموعه 8 محوری دارای 300 سرفصل است که در این رابطه از واحدهای دانشگاهی خواسته ایم برنامه های خود را به ما ارسال نمایند .
در این مراسم دکتر حکمت مدیر کل برنامه ریزی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ، دکتر عبدالمجید حلمی نماینده ریاست دانشگاه در استانهای خراسان رضوی ،شمالی و جنوبی ،آیت ا.. معصومی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و سایر اعضا شورای راهبردی فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی حضور داشتند .