دکتر طهرانچی در هیات امنای دانشگاه آزاد خراسان رضوی:
دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم کارآمدسازی دانشگاه و نظام آموزش عالی و تعلیم و تربیت را در دستور کار خود قرار داده است/ در گام دوم یک جهاد مستمر برای پیشرفت علمی از دانشگاه مطالبه می شود
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد خراسان رضوی باید براساس سند آمایش تهیه شده تسط استانداری، برنامه برش اشتغال و تحصیل را تنظیم کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه سفرهای استانی خود به منظور برگزاری جلسات هیات امنای استانها با دستور کار بررسی بودجه سنواتی ٩٩-٩٨ دانشگاه، پس از سفر به استانهای هرمزگان و اصفهان، شب گذشته وارد استان خراسان رضوی شد.
دکتر طهرانچی در بیستمین جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی که صبح امروز در واحد مشهد برگزار شد، با بیان اینکه این جلسه اولین نشست هیات امنای استان در گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی است، اظهار داشت: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم زمانی که میخواهند به پیشرفتهای انقلاب اسلامی در گام اول اشاره کنند، میلیونها تحصیلکرده دانشگاهی یا در حال تحصیل و هزاران واحد دانشگاهی در سراسر کشور را از جمله دستاوردهای انقلاب در عرصه علم و فناوری عنوان می کنند و می فرمایند علم و پژوهش رکن اول توسعه است.
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به نقش این دانشگاه در توسعه علم و دانش در کشور، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با دارا بودن بیش از یک میلیون و 200 هزار دانشجو، 6 میلیون فارغ التحصیل، 24 هزار عضو هیات علمی و 20 میلیون متر مربع زیربنا، دارای زیرساخت عظیمی است که توسط مردم ایجاد شده و تلاش داریم حداکثر استفاده و بهره وری را از این منابع و امکانات در راستای توسعه هوشمند منطقه ای و ایجاد بستر اشتغال دانش بنیان جوانان به کار گیریم.
دکتر طهرانچی با تاکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی گام دوم خود را همزمان با گام دوم انقلاب اسلامی طراحی کرده است، افزود: دانشگاه آزاد اسلامی در این دوره کارآمدسازی دانشگاه و کارآمدسازی نظام آموزش عالی و تعلیم و تربیت را در دستور کار خود قرار داده و در این راستا فعالیتهای خود را از مفهوم اداری و بخشنامهای، به برنامهای و بودجهای تغییر داده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: اولین کاری که در این راستا انجام دادیم، انطباق سال مالی دانشگاه با سال تحصیلی است، چرا که با مطالعهای از دانشگاههای دولتی کشور و دانشگاههای خارجی، متوجه شدیم که این دانشگاهها در رابطه با سال مالی خود که بر اساس سال شمسی یا میلادی است، دچار مشکل هستند و عدم همخوانی در برنامههای آموزشی و پژوهشی آنها با بودجه سالانه وجود دارد، بنابراین با آگاهی از این موضوع و بر اساس مصوبه هیات امنای دانشگاه، سال مالی دانشگاه را از امسال مطابق با سال تحصیلی دانشگاه طراحی کردیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: بر این اساس جلسات فشرده و تخصصی کمیسیونهای بودجه در مرحله اول در واحدهای دانشگاهی برگزار و پس از آن پیش نویس بودجه واحدها به استان ارجاع شد، در مرحله بعدی پیش بودجه در جلسات کمیسیونهای تخصصی سازمان مرکزی دانشگاه مورد بحث و بررسی و دفاع قرار گرفت و در جلسه 6 ساعته با حضور بنده یا یکی از معاونان، ارزیابی و اصلاح شد. بنابراین بودجه سالانه دانشگاه در دوره جدید حاصل دهها جلسه کارشناسی و تخصصی بوده و مانند گذشته بازی با اعداد نیست.
دکتر طهرانچی تأکید کرد: بودجه دانشگاه آزاد اسلامی با انظباط مالی بسته و منطبق با سرانه تنظیم شده است و بر اساس برنامههای پیش بینی شده به واحد تخصیص میباید.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تعامل و هماهنگی خوبی بین این دانشگاه و سایر دستگاهها وجود دارد، گفت: خوشبختانه هماهنگی سازنده ای بین دانشگاه آزاد اسلامی و وزارتخانههای علوم، بهداشت، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان به وجود آمده و دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به این تعامل، به صورت آمایشمحور حرکت خواهد کرد.
وی ادامه داد: سند آمایش دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه علوم پزشکی در جلساتی که با وزیر و معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داریم، در حال تدوین است و سند آمایش دانشگاه در حوزه علوم و تحقیقات را نیز به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه داده ایم که این سند کاملا براساس اسناد بالادستی و سندهای توسعه استانی تنظیم خواهد شد.
دکتر طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در یک تعامل گسترده، کیفیت بخشی به فعالیتها و کارآمدسازی را به طور جدی مدنظر دارد، گفت: نظام پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکهای (پایش) یکی از برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی در راستای کیفی و کارآمدسازی فعالیتهای خود است که تا کنون در سامانه پایش بیش از 7 هزار زمینه پژوهشی در 12 هزار چالش ملی احصاء شده که به زودی این عدد به 15 هزار عنوان پژوهشی افزایش خواهد یافت. با این رویکرد میخواهیم پژوهشهای تحصیلات تکمیلی را ماموریتمحور کنیم.
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در گام دوم که یک جهاد مستمر برای پیشرفت علمی از ما مطالبه شده است، دانشگاه آزاد اسلامی باید منابع خود را از راکد به فعال تبدیل کند. در بازدیدهایی که از واحدهای مختلف دانشگاه داشته ایم، به این گواه رسیدیم که برخی از این امکانات حتی در بهترین دانشگاههای دولتی کشور هم وجود ندارد و باید از این سرمایه مردمی که متعلق به همه کشور است، نهایت استفاده و بهروه وری را داشته باشیم.
وی با اشاره به اجرای طرح بازمهندسی آموزشی، پژوهشی و فناوری رشتههای کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: ما بیش از یک میلیون و 200هزار دانشجو داریم که تنها 7هزار نفر از آنها در رشتههای علوم کشاورزی تحصیل میکنند. این موضوع نشان میدهد که بحران امنیت غذایی در آینده به کمبود نیروی انسانی متخصص در این حوزه بر میگردد. دانشگاه آزاد اسلامی برای اصلاح این وضعیت برنامه ویژه ای ازجمله طرح کاردانی 1+2، کارشناسی ارشد حرفه ای پیوسته کشاورزی، ایجاد مزارع نمونه و... را در دستورکار خود قرار داده است.
دکتر طهرانچی ادامه داد: در این راستا روز گذشته بزرگترین طرح تولید بذر کشور توسط دانشگاه آزاد اسلامی در شهر مجلسی کلنگزنی شد که تنها در سایت 30 هکتاری این واحد، میتوان برای بیش از 380 دانشجو اشتغالزایی کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: استانهای دانشگاه آزاد اسلامی موظفند سند آمایشی خود را براساس اقتصاد شهر تنظیم کنند و برای اشتغال استان برنامههای آموزشی در نظر بگیرند تا با شناخت دقیق ظرفیت استانها، توسعه چشم بسته را به توسعه هوشمند تبدیل کنیم.
وی در پایان اظهار داشت: اولین مصوبه جلسه هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی این است که براساس سند آمایش تهیهشده توسط استانداری خراسان رضوی، واحدهای دانشگاهی استان، برش اشتغال و تحصیل بررسی شده و برنامه ریزیها براساس آن تنظیم شود.
حجتالاسلام والمسلمین اصغر باغانی عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی، دکتر امیرحسین قاضیزادههاشمی نماینده مردم مشهد در مجلس، دکتر علی سروری مجد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی، حجتالاسلام و المسلمین احمد براتی مسئول شورای استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خراسان رضوی ، حجتالاسلام والمسلمین جواد مهدوینسب مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی، دکتر محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر محمدرضا دارابی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر محسنی ثانی عضو هیات امنای از حاضران این جلسه بودند.