همراه با دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در سال ۱۴۰۰
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و مشهد، جشنوارههای هزار ایده و شعر مولود کعبه، برگزاری بیش از ۱۰۰ رویداد و رقابت دانشجویان در ۲۰۰ تیم کرسیهای آزاداندیشی را از فعالیتهای شاخص سال 1400 این دانشگاه برشمرد.
دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی، سال گذشته با افزایش ۱۰ درصدی جذب دانشجو مواجه شد. برگزاری جشنواره ملی شعر مولود کعبه، فعالیت مرکز واکسیناسیون در دانشگاه آزاد مشهد، برگزاری جشنواره ۱۰۰۰ ایده، راهاندازی مرکز اسناد، مفاخر، کتابخانهها و موزههای دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی هم ازجمله اقدامات مهمی بود که واحد مشهد در سال ۱۴۰۰ به سرانجام رساند.
دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسانرضوی با ۱۱ واحد دانشگاهی، ۶ مرکز دانشگاهی، هشت دانشکده مهارت و کارآفرینی، ۶۰ هزار دانشجوی فعال، ۲ هزار و ۶۴۸ دانشجوی بینالملل، دو بیمارستان آموزشی، پژوهشی درمانی، بیش از ۳۵۵ آزمایشگاه، ۱۴۳ کارگاه تخصصی، هشت مرکز تحقیقاتی و پژوهشکده، ۶ مرکز رشد و سراهای فناوری و ... بهعنوان قطب آموزش عالی شرق کشور شناخته میشود.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد نیز از نخستین واحدهای دانشگاهی است که آذر ۱۳۶۱ راهاندازی و با ۱۶۷ دانشجو در سه رشته، مهر ۱۳۶۲ حرکت علمی خود را آغاز کرد و از تیر ۱۳۷۹ از لحاظ رتبه به دانشگاه جامع ارتقا یافت. این دانشگاه در دومین مجمع عمومی اتحادیه بینالمللی دانشگاههای جهان اسلام (فروردین ۱۳۸۰ - کوالالامپور) بهعنوان عضو آن اتحادیه پذیرفته شده است.
واحد مشهد شامل هفت دانشکده، یک گروه مستقل و یک مجتمع آموزشی بینالمللی بوده و ۳۴ هزار دانشجو در ۳۵۳ رشته در مقاطع کاردانی، کارشناسی، ارشد و دکتری حرفهای و تخصصی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
خبرنگار روابط عمومی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۱ با دکتر محسن مرادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی درباره مهمترین فعالیتها و موفقیتهای این دانشگاه در یکسال گذشته گفتوگو کرده است که مشروح آن را میخوانید.
افزایش ۱۰ درصدی جذب دانشجو
روابط عمومی: سال ۱۴۰۰ دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و واحد مشهد چگونه گذشت و با توجه به شیوع کرونا در حوزه پزشکی چه فعالیتهایی انجام شد؟
دکتر مرادی: دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسانرضوی در یکسال گذشته با بهینهسازی موضوع آموزش و پژوهش، تبلیغات و معرفی امکانات و خدمات مؤثر دانشگاه در راستای جذب دانشجو سهم بسزایی داشته بهطوریکه در سال ۱۴۰۰ با رشد و افزایش ۱۰ درصدی جذب دانشجو در استان رتبه بالایی را در کشور به خود اختصاص داد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد بهعنوان واحد جامع و مرکزیت استان خراسان رضوی در ارزیابی رتبهبندی ۲۶ گانه دانشگاهها، رتبه نخست را کسب کرد.
راهاندازی و فعالیت مرکز واکسیناسیون عمومی یکی از فعالیتهای بسیار ارزشمند دانشگاه آزاد مشهد در سال گذشته بود که در راستای نقشآفرینی در حل مسائل کشور و با سرعت عمل و مدیریت جهادی و با نظم خوب در این دانشگاه انجام شد که به گفته استاندار خراسان رضوی الگویی برای سایر ارگانها بود و علاوهبر جامعه هدف دانشگاه در این مرکز با افزایش سهمیه واکسیناسیون، بخش عمدهای از واکسیناسیون مردم هم انجام شد.
بزرگترین مرکز واکسیناسیون همسطح و جزء بزرگترین مراکز واکسیناسیون شهر مشهد از مرداد تا پایان آذر ۱۴۰۰ در سالن ورزشی شهید جوانمرد قصاب دانشگاه آزاد اسلامی مشهد فعال بود.
تشکیل ستاد کرونا از سوم اسفند ۱۳۹۸، تفکیک گروههای پرستاری و مامایی از گروه پزشکی در قالب یک دانشکده مستقل، برنامهریزی برای اخذ مجوز و جذب دانشجوی تحصیلات تکمیلی پرستاری و مامایی، عقد تفاهمنامه همکاری با بیمارستانهای ۱۷ شهریور، فارابی، کامیاب، آریا، ۲۲ بهمن و ابنسینا در قالب مکانهای آموزشی برای برگزاری دورههای کارآموزی دانشجویان ازجمله اقدامات گروه پرستاری و مامایی در سال گذشته بود.
دانشکده پیراپزشکی نیز برای راهاندازی رشته پرتوشناسی و اتاق عمل، عقد قرارداد با بیمارستانهای ارتش، تأمین اجتماعی و بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی در راستای کارآموزی دانشجویان گامهای مؤثری در سال گذشته برداشته است.
بیمارستان آریا در دانشگاه آزاد مشهد نیز با کسب رتبه یک ارزشیابی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، خریداری تجهیزات سرمایهای، اجرای برنامههای عملیاتی مانند پروژه احداث اکسیژنساز، پروژه احداث بخش نوزادان و LDR و بازسازی زایشگاه، پروژه راهاندازی یک تخت دیالیز در بخش CCU و پروژه بهروزرسانی واحد CSR و نصب دستگاه پلاسما اقدامات ارزشمندی را در حوزه درمانی انجام داده است.
بیمارستان ۲۲ بهمن دانشگاه آزاد اسلامی مشهد هم خدمات ارزشمندی ازجمله همکاری با معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد و ارائه خدمات به بیماران کرونایی بهعنوان درمانگاه سطح ۲ و پذیرش در بخشها، اخذ لوح سپاس و تابلوی «مدافعان سلامت، قهرمان شهر من»، کسب درجه یک ارزشیابی در اعتباربخشی بیمارستانها و اجرای برنامههای آموزشی با فرآیند آموزشی مناسب انجام داد.
برگزاری رویداد ملی گام دوم در حوزه پژوهش
روابط عمومی: فعالیتهای برجسته و شاخص حوزه پژوهشی واحد مشهد را تشریح کنید.
دکتر مرادی: برگزاری رویداد ملی گام دوم مهمترین فعالیت دانشگاه در این حوزه در سال گذشته بود که با عنوان جشنواره هزار ایده در واحد مشهد برگزار شد. در مجموع ۱۸۱ ایده فناورانه در این جشنواره ثبتنام شد که ۴۵ ایده فناورانه قدردانی شدند و به رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی که خرداد ۱۴۰۱ در تهران برگزار میشود، راه یافتند.
دانشکده پیراپزشکی واحد مشهد برای راهاندازی رشته پرتوشناسی و اتاق عمل، عقد قرارداد با بیمارستانهای ارتش، تأمین اجتماعی و بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی در راستای کارآموزی دانشجویان گامهای مؤثری برداشته است.انتشار ۴۰۰ مقاله بینالمللی توسط استادان واحد مشهد، ارتقای سطح ارزیابی مرکز تحقیقاتی بیولوژی به سطح یک کشوری و راهاندازی مرکز تحقیقاتی هوشمندسازی بهصورت مشترک با شرکت برق، راهاندازی مرکز اسناد و مفاخر و موزهها در استان و انعقاد تفاهمنامهها با مرکز اسناد و کتابخانههای آستان قدس رضوی و مرکز اسناد کتابخانه ملی و ارتقای اعتبار علمی دو نشریه علمی دانشگاه، انجام امور دفاع از پایاننامه و رساله بیش از هزار و ۴۴۵ دانشجوی تحصیلات تکمیلی در سامانه پژوهشیار و برگزاری سه دوره پیشدفاع متمرکز در سال جاری برای ۱۵۱ دانشجوی دکتری تخصصی و تعریف بیش از ۲ هزار زمینه پژوهشی در قالب دو برنامه حاشیهنشینی و صنایع گوگردی طرح پایش، انعقاد قراردادهای متعدد خدمات آزمایشگاهی توسط آزمایشگاه همکار و برگزیدهشدن آزمایشگاه اکرودیته رازی و برگزیدهشدن این آزمایشگاه در هشتمین جشنواره فرهیختگان بهعنوان آزمایشگاه برتر کشور بخشی از فعالیتهای ارزشمند حوزه پژوهش و فناوری این دانشگاه در سال ۱۴۰۰ بوده است.
انعقاد تفاهمنامه همکاری با اتاق بازرگانی و اتاق اصناف و معادن سیرجان و سنگان خواف و شهرداری و پالایشگاه خانگیران و ایرانخودرو و عقد قراردادهای بروندانشگاهی در حوزههای مهندسی و علوم پایه، برگزاری بیش از ۱۰ رویداد بینالمللی و ۳۰۰ رویداد ملی و استانی و ۱۱ مسابقه و نمایشگاه تخصصی و ۲۰۰ کرسی ترویجی، انتشار بیش از ۳۹۰ مقاله ISI و ۱۸۰ مقاله با اعتبار وزارتین توسط اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه هیئت علمی فناور در استان، سازماندهی ۸۰ هسته پژوهشی در قالب رویداد گام دوم دانشگاه و نیز دریافت ۷۵۰ ایده در چند استارتآپویکند و ایدهآرا در قالب رویداد گام دوم دانشگاه و معرفی ۸۰ ایده منتخب از مشهد به مرحله استانی و کشوری، انتخاب تعدادی از پژوهشگران برجسته واحد مشهد در لیست دانشمند ۲ درصد پراستناد، درج نام تعدادی اعضای هیئت علمی در لیست سرآمدان علمی دانشگاه آزاد اسلامی و کسب رتبه دوم در رتبهبندی وبومتریک بین دانشگاههای آزاد اسلامی کشور برای دومین سال متوالی بخشی دیگر از فعالیتهای ارزشمند حوزه پژوهش و فناوری این دانشگاه است.
پرداخت ۱۶ میلیارد تومان وام
روابط عمومی: آیا در حوزه توسعه منابع و رفاهی نیز فعالیتهای شاخصی در سال گذشته انجام شده است؟
دکتر مرادی: بله، پرداخت حدود ۱۰ میلیارد تومان مزایای پایان خدمت به همکارانی که تا پایان بهمن ۱۴۰۰ بازنشسته شدهاند، پرداخت حدود ۱۶ میلیارد تومان وام به همکاران (اعم از کارکنان و اعضای هیئت علمی) در قالب تسهیلات صندوق پسانداز، خرید و تعمیر مسکن، تبدیل وضعیت تعداد ۶۳ نفر از کارکنان قراردادی به رسمی آزمایشی با تأیید ادارهکل امور اداری سازمان مرکزی، تعیین تکلیف و تغییر وضعیت کارکنان ساعتی و بدون مجوز به شرکتی، تغییر و اصلاح ساختار پرداخت فوقالعاده کارایی کارکنان، پرداخت تسهیلات بانک رسالت به ۳۰۰ نفر از همکاران، ثبتنام هزار و ۴۰۰ نفر از همکاران فعال و بازنشسته در اراضی مسکن کارکنان در گلبهار، تشکیل فوری ستاد اسکان نوروزی در مدت سه روز و آمادهسازی اماکن اسکان ازجمله فعالیتهای رفاهی برای همکاران در سال گذشته بوده که توسط حوزه معاونت توسعه منابع و مدیریت دانشگاه آزاد مشهد صورت گرفته است.
پیگیری راهاندازی دانشکدههای موضوعی
روابط عمومی: از فعالیتهای شاخص در حوزه آموزش و تحصیلات تکمیلی بگویید؟
دکتر مرادی: آغاز آمایش رشتههای تحصیلی در همه مقاطع تحصیلی براساس سند آمایش، اجرای بخشنامه الف و ب اعضای هیئت علمی پس از سه مرحله ابلاغ تذکرات لازم و درنهایت تغییر وضعیت استادانی که در این مدت به ثبت ساعت اقدام نکردهاند از بهمن ۱۴۰۰، آغاز پالایش استادان حقالتدریس در استان با هماهنگی حراست دانشگاه در انجام صلاحیت عمومی استادان و انجام مصاحبه علمی در گروههای آموزشی مربوط، طرح توانمندسازی استادان هیئت علمی و حقالتدریس در قالب سند تحول و نیز تفاهمنامه بازرسی با همکاری دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و بسیج اساتید استان بخشی از فعالیتهای حوزه آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد است.
بررسی کدهای مشترک در استان در راستای تشکیل کلاسهای تجمیعی بهمنظور کاهش هزینههای حقالتدریس در استان، پیگیری برای راهاندازی دانشکدههای موضوعی در واحدهای استان مبتنیبر سند آمایش، پیگیری انجام مراحل بازنشستگی استادانی که شرایط بازنشستگی سنواتی و سنی را دارند، با رعایت مصالح و اولویتهای واحدهای دانشگاهی، تلاش در راستای رفع ایرادات و اشکالاتی که در خصوص دانشجویان غیرایرانی وجود داشته و همچنین براساس تفاهم صورتگرفته ایجاد رشتههای علوم و فناوری چاپ و ارتقای آن تا مقطع دکتری از دیگر فعالیتهای حوزه آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد بوده است.
برگزاری جشنواره بزرگ و ملی شعر مولود کعبه
روابط عمومی: چه فعالیتهای شاخصی در حوزه فرهنگی و دانشجویی دانشگاه انجام شد؟
دکتر مرادی: با توجه به اینکه فعالیت در حوزه فرهنگی دغدغه مهم دانشگاه محسوب میشود در این حوزه فعالیتهای بسیار خوبی انجام شده است. برگزاری جشنواره بزرگ و ملی شعر مولود کعبه مهمترین اقدامی بود که در حوزه فرهنگی انجام شد. شبکهسازی دانشجویان فعال در فضای مجازی، برگزاری بیش از ۱۰۰ رویداد و ۲۰۰ تیم کرسی آزاداندیشی در قالب تیمهای چهارنفره در رقابتهای کرسیهای آزاداندیشی، شبکهسازی مشاوران فرهنگی و استادان جهاد فرهنگی در دانشگاه و ورود جدی به بحث اردوهای تشکیلاتی زیارتی کارکنان بهصورت اردوهای خارج از استان و برای نخستین بار اردوی خارج از کشور (عتبات عالیات) برخی از فعالیتهای مهم این دانشگاه در حوزه فرهنگی هستند.
از دیگر اقدامات مهم دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی در حوزه فرهنگی میتوان فعالیت دبیرخانه مهدویت و بالغ بر ۸۰ فعالیت در قالبهای سخنرانی، همایش، مسابقه، تولید محتوا و ... فقط در یک ماه منتهی به نیمه شعبان و جشن بزرگ خانواده دانشگاه آزاد مشهد، برگزاری جشنوارههای مختلف با بیشترین شرکتکننده بین استانهای کشور، کارگاههای مهارتافزایی، اجرای طرحهای بزرگ کمک مؤمنانه و مواسات و فعالیتهای جهادی، اجرای طرح بینش مطهر و طرح اندیشه اسلامی تمدنساز را ذکر کرد.
در حوزه امور دانشجویی نیز آمادهسازی و بهروزرسانی خوابگاهها برای حضور دانشجویان، تفکیک امور دانشجویی واحد مشهد از واحد علوم پزشکی، برگزاری جلسات شورای تعامل دانشجو و دانشگاه و پیگیری مصوبات آنها از عمده اقدامات این حوزه بوده است.