دکتر محمدعلی علیزاده معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در جلسه توجیهی نودانشجویان این دانشگاه که به صورت مجازی و پخش زنده از شبکه های اجتماعی برگزار شد، جزئیات وام های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی را تشریح کرد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی ، دکتر علیزاده در این جلسه با خیر مقدم به دانشجویان جدید و تبریک ۱۷ آذر سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، به معرفی حوزه تحت مدیریت خود پرداخت و گفت: معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه از سه حوزه اداری مالی ،حوزه عمرانی ، حوزه برنامه ریزی و بودجه نویسی تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در حال حاضر قریب به 33 هزار دانشجو دارد که حدود ۳هزار نفر از آن دانشجویان بین المللی هستند و در مقاطع کاردانی تا دکتری حرفهای و تخصصی مشغول تحصیل هستند، افزود: در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی مشهد ۸ دانشکده وجود دارد با ۵۰۰ عضو هیئت علمی تمام وقت، ۱۰۰۰ عضو هیئت علمی مدعو ، ۶۰۰ نیروی پرسنلی کارمند در مجموعه دانشگاه و ۳۰۰ نیروی پرسنل کارمند در مجموعه دو بیمارستان زیر نظر دانشگاه که مشغول ارائه خدمات هستند.
دکتر علیزاده در خصوص ظرفیت های تحقیقاتی و امکانات دانشگاه آزاد اسلامی مشهد اظهار کرد: این دانشگاه دارای امکانات بسیار مناسبی از نظر مراکز و پژوهشکدههای تحقیقاتی ، حوزههای رفاهی، امکانات مناسب ورزشی ، تجهیزات آزمایشگاهی، مراکز رشد ، واحدهای فناور، مراکز آموزشی و پردیسهای دانشگاهی است.
وی همچنین از مراکز دانشگاهی بجستان، فریمان، درگز و سرخس به عنوان ۴ مرکز دانشگاهی زیر نظر واحد مشهد یاد کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، مسائل مالی و پرداخت شهریه را یکی از دغدغههای اصلی دانشجویان دانست و در این خصوص تشریح کرد: سه نوع تسهیلات وام برای دانشجویان داریم که بخشی از آنها از محل منابع داخلی شامل وام های میان مدت و بلند مدت و بخشی دیگر از محل منابع بانکی و سامانه ساجد دانشگاه آزاد اسلامی است که از طریق سه بانک مهر ایران ، رسالت و بانک ملی به دانشجویان در حین تحصیل وام پرداخت می شود. همچنین وامهای بلندمدت نیز از محل صندوق رفاه وزارت علوم قابل پرداخت است و بازپرداخت آن نیز پس از فراغت از تحصیل است.
وی افزود: وامهای صندوق رفاه دانشگاه در مجموع ۵۰ درصد کل شهریه دانشجو در هر ترم را شامل میشوند که کلیه مقاطع می توانند از آن استفاده کنند. در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، پیراپزشکی و دکتری پس از فراغت از تحصیل با بهره دو و نیم درصد بازپرداخت می شود.
دکتر علیزاده اضافه کرد: در بخش وامهای بلندمدت دانشگاه، دانشجویان حوزه پزشکی میتوانند از امکانات وزارت بهداشت و صندوق رفاه استفاده کنند که در مقطع پزشکی ۱۱میلیون و پانصد و بیست هزار ریال و در مقطع پیراپزشکی ۵ میلیون و ۴۰ هزار ریال می باشد و پس از فراغت از تحصیل با بهره ۴ درصد بازپرداخت می شود.
وی در خصوص وامهای بلند مدت نیز گفت: این وامها مربوط به وزارت علوم است که از طریق بانک های طرف قرارداد مهر ایران به دانشجویان پرداخت میشود. در مقطع دکتری ۳۵ میلیون ریال، در کارشناسی ارشد ۱۵ میلیون ریال و مقطع کاردانی و کارشناسی ۷ میلیون و پانصد هزار ریال به دانشجویان پرداخت میشود و پس از اتمام سقف سنوات با بهره ۳ درصد طبق ضوابط بانک مهر ایران قابل بازپرداخت است.
ایشان افزود: بخش دیگر از تسهیلات وام های میان مدت است که از طریق بانک ملی قابل پرداخت است. مقطع دکتری تا سقف ۴۰۰ میلیون ریال، مقطع کارشناسی ارشد تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال و مقطع کارشناسی و کاردانی تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال یک بار در طول دوران تحصیل با بهره ۱۰ درصد طبق ضوابط بانک ملی قابل بازپرداخت است. همچنین بخش دیگر از تسهیلات میان مدت توسط بانک مهر و رسالت طی تفاهمنامهای که با دانشگاه آزاد بسته شده به دانشجویان قابل پرداخت است. در مقطع دکتری تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال، مقطع کارشناسی ارشد تا سقف ۱۰۰ میلیون ریال و در مقطع کارشناسی و کاردانی تا سقف ۷۵ میلیون ریال و یک بار در طول دوران تحصیل قابل پرداخت است و بازپرداخت آن با بهره ۳ درصد در بانک مهر و ۲ درصد در بانک رسالت می باشد.