iaum

insta sorosh

مناظره محمد سعید احدیان و مظفر علیزاده

چاپ ایمیل

مناظره محمد سعید احدیان مدیر مسئول روزنامه خراسان و مظفر علیزاده دبیر مجمع خط امام (ره) خراسان رضوی در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار گردید .
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاداسلامی مشهد، مناظره محمد سعید احدیان مدیرمسئول روزنامه خراسان و مظفر علیزاده  دبیر مجمع خط امام خراسان رضوی به همت انجمن اسلامي دانشگاه آزاد اسلامی مشهد در دانشکده حقوق، علوم سیاسی و زبان های خارجی برگزار شد، در ابتدای مناظره مظفرعليزاده با بيان اينكه اگر زمينه گفت‌وگو باز باشد حتي اگر در انتخاب هم اشتباه كنيم بهتر از آن است كه به ما ديكته بگويند، ‌اظهار كرد: در اسلام نيز هميشه همين گونه بود و با مخالفين گفت‌وگو صورت می‌گرفته، زمان پيامبر كساني كه راه او را مي‌رفتند مدعي اين نبودند كه تنها ما حق هستيم.  وي ادامه داد: چه اشكالي دارد موافق و مخالف نسبت به يك موضوع حرفهايشان را بزنند بهتر است فضا را باز بگذاريم. اينكه بگوييم اگر با جهان تقابل كنيم بهتر است  يا تعامل، آيا پنجه با پنجه شدن با جهان بهتر است و يا گفتگو.

در ادامه سعيد احديان مديرمسئول روزنامه خراسان و دبير جبهه آرمان‌خواهان واقع‌بين گفت: در حوزه سيره پيامبر اكرم(ص) گفتگو و تعامل با مخالف براي تغيير موضع او وجود داشته است، در جنگ جمل حضرت علي(ع) پيك‌هاي مختلفي را براي گفت‌وگو مي‌فرستادند، اين كه  معاند به مخالف تبديل شود تلاشي بوده كه در دین اسلام به صورت جدي دنبال مي‌شده است.

احدیان: مذاکرات را به همین 18 ماه محدود نکنیم

وي با اشاره به موضوع مذاكرات گفت: مذاكرات را نبايد صرفا محدود به مذاكرات 18 ماهه در اين دولت کرد، قطعا تيم مذاكره كننده اين دوره يك قطعه تاثيرگذار از پازل 12 ساله مذاكرات هستند.

مديرمسئول روزنامه خراسان با بيان اينكه عوامل متعددي باعث شده تا گفتگوهاي هوشمندانه و حرفه‌اي تيم مذاكره كننده به نتيجه برسد، تصريح كرد: همين تيم سال 82 تا 84 هم گفتگو كرد اما نتيجه نگرفت. حتي نتوانست براي سه سانتريفيوژ مجوز بگيرد، پس تنها گفتگو منجر به مذاكرات و توافق نشده است.

احديان با تبیین عوامل مختلفي كه منجر به ثمر رسيدن مذاكرات شد، گفت: قدرت نظامي ايران باعث شده تا از طرف مقابل امکان حمله به ایران سلب شود. قدرت منطقه‌اي، فناوري پيشرفته هسته‌اي، ‌رهبري هوشمندانه و استراتژيك مقام معظم رهبري، استقامت ملي، ديپلماسي هسته‌اي ذيل يك راهبرد 35 ساله استقلال سياسي و استكبارستيزي جمهوري اسلامي ايران به نتيجه رسيده است.

در ادامه عليزاده با بيان اينكه در كشور ما عده‌اي هستند كه مي‌گويند كسي كه با ما نيست بر ماست، تاكيد كرد: اين سياست دقيقا سياستي است كه آمريكا هم آن را اعمال مي‌كند.

وي با تبيين اثرات مثبت مذاكرات که به گفته وی از زمان خاتمی آغاز شد، گفت: در مذاكرات دنيا فهميد ايران اهل گفت‌وگو است و اهل جنگ نيست، ايران كشوري تابع قوانين بين‌المللي است و مخالف توليد سلاح‌هاي جنايتكارانه؛ دنيا فهميد ايران به دنبال منافع قدرتمندانه خود نيست بلكه مي‌خواهد آرامشي را در منطقه حاكم كند. در مقابل نيز همه فهميدند برخي از كشورهاي آزاد و دموكراتيك بايد با همتاي خود مشورت كند. چرا كه آمريكا معتقد است هرچه مي‌گويد ديگران نيز بايد آري بگويند.

دبير مجمع خط امام در خراسان رضوي ادامه داد: در جريان مذاكرات ايران فهمیدیم كشورهاي به ظاهر اسلامي نيز از خدا و پيغمبر پیروی نمی‌کنند و از كشورهايي كه به آنها وعده مي‌دهند تبعيت مي‌كنند.

احدیان: چرا اصلاح‌طلبان از نتایج مذاکرات به دنبال بهره‌برداری‌های جناحی هستند؟

در ادامه احديان با طرح چند سوال فضاي جلسه را كمي چالشي‌تر كرد و گفت: نقدي كه ما به اصلاح‌طلبان داريم اين است كه چرا آنان به دنبال شواهدي هستند كه در مذاكرات بهره‌برداري جناحي كنند، اين موضوع خلاف منافع ملي است.  برخي منتقدين به خاطر همين، نقدهايي را به مذاكرات وارد مي‌كنند، چرا كه گمان مي‌كنند از نتايج مذاكرات در انتها بهره‌برداري سياسي خواهد شد.

وي افزود: چرا تا اين حد قهرمان‌سازي مي‌شود، درست است كه تيم مذاكره كننده فعلي يك قطعه موثر و مهم در پازل 12 ساله مذاکرات هستند اما منظور من از قهرمان‌سازي به معناي تشكر نكردن و كارهايی همچون به استقبال تيم مذاكره كننده نرفتن نيست. منظورم اين است كه اين قطعه پازل بايد در كنار ساير قطعات ديده شود، نتيجه اين خوشحالي زائد الوصف براي تيم هسته‌اي چه چيزي مي‌تواند باشد.

دبير جبهه آرمان‌خواهان واقع‌بین با بيان اينكه تحقیرآمیزترین برخوردها با منتقدان در این دولت صورت گرفته، گفت: این انتقادها  شايد خطر جناحي آن بيشتر باشد و به منافع ملی کمک بیشتری کند.

علیزاده: زمانی می‌گفتیم مذاکره و بعد به ما برچسب خودفروخته می‌زدند

در ادامه عليزاده در پاسخ به اظهارات احديان گفت: يادم مي‌آيد زماني عده‌اي مي‌گفتند مذاكره يعني باختن و فروختن ارزش‌هاي انقلاب، يادتان است كه با كساني كه از مذاكره سخن مي‌گفتند چه برخوردهايي مي‌شد.

اين عضو شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات خراسان خاطرنشان كرد: عزيزان ما عمري مي‌گفتند مشكلات جامعه با سر دادن «مرگ» عليه كشوري حل نمي‌شود، درست نيست هر كس كه كوچكترين انتقادي به ما مي‌كند مشتمان را بالا بياوريم و شعار مرگ را سر دهيم، اين چه مشكلي از ما را برطرف مي‌كند.

وي  يادآور شد: در يك بولتن محرمانه در خصوص استراتژي تيم مذاكره كننده سابق خواندم كه آمريكا بايد نوع نگاه مديريتي‌اش را بر جهان و نوع سياست  سلطه‌طلبانه‌اش را تغيير دهد تا ما با او به توافق برسيم. به نظر شما آيا آمريكا مي‌تواند ماهيت خودش را عوض كند.

عليزاده با بيان اينكه در حال حاضر توده‌هاي فهيم و آگاه جامعه اسلامي ايران را تحسين مي‌كنند، ‌اظهار كرد: ما معتقديم اگر با اين روش جلو برويم عزت كشور را بالا مي‌بريم. ما نبايد برد را فقط در خودمان ببينيم، وقتي با تعامل، صبر و حوصله مي‌نشينيم پاي مذاكره و از كيان علمي، انساني، اقتصادي و نظامي‌مان دفاع مي‌كنيم نتيجه محبوبيت كساني مي‌شود كه در اين وادي حركت مي‌كنند.

علیزاده: چرا نسبت به احساس مردم درباره مذاکرات نظرسنجی برگزار نمی‌کنیم؟

دبير مجمع خط امام در خراسان رضوي با اشاره به منتقدان تيم مذاكره كننده فعلي گفت: كساني هستند که هنوز توافقي نشده تيم مذاكره كننده را سرشكسته مي‌خوانند و از پول بيت‌المال روزنامه منتشر مي‌كنند و توهماتشان را در آن مي‌نويسند و تيتر مي‌كنند، من به عنوان دبير تشكلي كه نام آن برخواسته از انديشه‌هاي امام (ره) است معتقدم راه مذاكره بايد ادامه پيدا كند.

وي خاطرنشان كرد: برنامه نود يكي از پربيننده‌ترين برنامه‌‌هاست كاش در اين برنامه نظرسنجي برگزار مي‌كرديم  و از مردم مي‌پرسيديم نسبت به مذاكرات چه احساسي دارند.  ما دفاع مي‌كنيم از مواضعي كه ساليان سال است آنها را مطرح مي‌كرديم و بعد به ما برچسب اجنبي و خود فروخته زده مي‌شد.

عضو شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات خراسان با بيان اينكه درگذشته شايد من نسبت به مواضع رئيس جمهور درباره اصلاح‌طلبان انتقادهاي داشتم،‌گفت: اما مواضع كلي ايشان درباره مذاكرات هسته‌اي بسيار روشن و خوب است.

احدیان: همین تیم در سال 82 مذاکره کرد و نتیجه نگرفت

در ادامه احديان با طرح اين پرسش كه چرا اصلاح‌طلبان خروجي كار 12 ساله ملت ايران را به نفع خود مصادره مي‌كنند، ‌اظهار كرد: جناب عليزاده در صحبت‌هايشان گفتند ما اين كار را می کنیم، اما كاش با دليل منطقي اين موضوع را اثبات كنند، اگر به اميد خدا مذاكرات به نتيجه رسيد به ما ثابت كنند كه اين كار چگونه نتيجه صرفا مذاكرات 18 ماهه بوده است.

وي ادامه داد: همين تيم سال 82 اعتمادسازي خيلي بيشتري كرد ما تمام فعاليت‌هاي هسته‌يمان را در آن زمان تعليق كرديم اما به جايي نرسيديم چون داشته‌اي نداشتيم كه به خاطر آن پاي ميز مذاكره بنشينيم.

مديرمسئول روزنامه خراسان با بيان اينكه ما توان نظامي كشور را در طول اين سالها تقويت كرديم تا تيم مذاكره كننده با دست پر سر ميز مذاكره برود، خاطرنشان كرد: با چه منطقي دستاوردي كه حاصل 12 سال تلاش مردم بوده مردمي كه به رقم تحريم‌ها در انتخابات شركت كردند و پاي نظام و ارزش‌هاي آن ايستادند را بايد به نام يك جناح و جبهه‌ خاص بزنيم.

در ادامه عليزاده با بيان اينكه انرژي هسته‌اي خاص عالمان و آگاهان و نخبگان جامعه ما بوده است، تاكيد كرد: همه كساني كه به اين علم اعتقاد داشتند اين كار را انجام دادند، اما در كدام دوران بيشترين پيشرفت هسته‌اي را شاهد بوديم، در چه زماني توانستيم اين علم را به رخ جهانيان بكشيم. براي اين كه ما اين كار را ادامه دهيم گردن کلفتان و زورگويان جامعه جهانی دست به دست يكديگر دادند و مانع اين راه شدند. چيزي كه اصلاح‌طلبان بر آن پافشاري مي‌كردند مذاكره بود، ما می‌گوییم بايد بر طبل مذاكره بکوبیم، حتي اگر كارشكني‌هايي هم صورت گرفت.

در ادامه احديان با بيان اينكه انرژي هسته‌اي مربوط به دولت خاصي نيست و خاص دانشمندان هسته‌اي است، گفت: البته شايد در دوره‌ای خوب مذاكره نكرديم، اما به نظر من بهترين دستاورد مذاكرات آن هم در بدترين شرايط مربوط به زمان آقای لاریجانی بود، ضمنا در اواخر دوران  احمدي‌نژاد در عمان نيز ما مذاكره كرديم و نبايد موضوع مذاکره را مربوط به بعد از انتخابات سال 92 كنيم.

وي در ادامه در پاسخ به سوال دانشجويي در خصوص جمله معروف احمدي‌نژاد درباره قطع‌نامه‌ها گفت:  در تحليل مسائل نبايد اشتباه كنيم، من از منتقدین جدی آقای احمدی‌نژاد هستم اما نباید انصاف را هم کنار بگذاریم، وقتي شما در موضعي قرار داريد كه بايد فعاليت خود را افزايش دهيد قطعا بايد با موضع محكم پيش برويد بعد از سال 84 همه فهميدند كه با مذاكره نمي‌توانيم هسته‌اي شويم، وقتی در یک حرکت نیاز به تحلیل بیشتری داریم نباید به آن سطحی بنگریم، توجه داشته باشید که ما وقتی می توانیم مذاکره کنیم که دستمان پر باشد.