آیت الله سبحانی: خروجي دانشگاه بايد علم توام با ايمان باشد

آیت الله سبحانی
خروجي دانشگاه بايد علم توام با ايمان باشد
آیت الله سبحانی گفت: خروجي دانشگاه و نتيجه تلاش و كوشش اساتيد بايد داراي دو بال علم وايمان باشد كه اين دو در كنار هم باعث مي شود فارغ التحصیلان آن افراد عالم و متدین و در خدمت اسلام باشند.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي مشهد، آیت الله سبحانی در نشست مشورتی دبیران شورای عالی اقامه نماز مراکز آموزش عالی مشهد كه به ميزباني دانشگاه آزاد اسلامي مشهد در مدرسه عالي نواب برگزار شد، به اهميت علم و دانش در اسلام اشاره كرد و گفت: در قرآن و احاديث خداوند به قلم و قداست و اهميت آن سوگند الهي ياد كرده است از اين رو نقش دانشگاه ها در تربيت اسلامي بسيار مهم است.

وي هدف از تعلیم و تربیت از دیدگاه اسلام را تربیت انسان­های الهی عنوان كرد و افزود: اولین چیزی که بر پیامبراسلام (ص) نازل شد، آيه اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذی خَلَق بود كه اهميت علم و آموزش را نشان مي دهد و دانشگاهها در اين زمينه نقش بسزا و موثري دارند.

آیت الله سبحانی با بيان اينكه اسلامی شدن دانشگاه ­ها را حضرت امام (قدس­ سره) مطرح نمودند، افزود: هدف اين امر نيز علمي و ديني شدن دانشگاه در كنار اجراي همه ارزش­های اسلامی در دانشگاه است.
وي با اشاره به اينكه درعلوم انساني اگر به ايمان كاري نداشته و تنها به تئوري ها اكتفا كنيم، زيان مي بينيم ، ادامه داد: اسلامی کردن علوم انسانی به اين معنا نیست که تمام اندیشه ها و نظریات اندیشمندان جهان کنار گذاشته و درهای کشور را به روی خود ببندیم و فقط از مدارک اسلامی مسایل علوم انسانی را استخراج نماییم بلکه هدف این است که ضمن بهره ­گیری از افکار و نظریات دانشمندان جهان در تمام قلمروهای علوم انسانی اعم از مدیریت، روان شناسی جامعه شناسی و دیگر مسایل فلسفی و اخلاقی و اعتقادی، اگر نظریه ­ای صد در صد با اصول و مبانی و نظریات مسلم دینی مخالف بود، مورد نقادی قرار گیرد، البته بدون نقد نباید جزء مواد درسی دانشگاه قرار داده شوند.

وي با تاكيد علم توام با ايمان، اظهارداشت: البته خروجي دانشگاه و نتيجه تلاش و كوشش اساتيد بايد دو بال علم وايمان باشد كه اين دو در كنار هم ، دانش اموختگاني عالم، متدین و متعهد و در خدمت اسلام و مسلمين تربيت مي كند.

وي در بخش ديگري از سخنانش به دو دشمني كه امروز در جامعه با آن روبروهستيم، اشاره كرد و افزود: اول اينكه غربيها تبليغات گسترده اي براي ذوب كردن عقايد و گرفتن ايمان از دل جوانان انجام مي دهند كه متاسفانه تاكنون در اين زمينه كار مهمي صورت نگرفته است.

آيت الله سبحاني ادامه داد: دشمن دوم ما وهابي هايي هستند كه با سرمايه گذاري و پولهاي هنگفت و ايجاد شبكه هاي مختلف در حال كم رنگ كردن امامت و ولايت هستند تا امامت و اعتقاد به تشييع را از بين ببرند.

وي تاكيد كرد: بنابراين دانشگاه ها بايد با بهره گيري از اساتيد مجرب اسلامي و اساتید حوزه و عالمان بزرگ ديني دیدگاههاي صحیح اسلامی را به دانشجويان منتقل كنند.