اعلام برنامه هاي معاونت فرهنگي واجتماعي دانشگاه در كنفرانس خبري دكتر طه هاشمي

در كنفرانس خبري دكتر طه هاشمي، برنامه هاي معاونت فرهنگي واجتماعي دانشگاه آزاد اسلامي تشريح شد

دکتر طه هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در نشست خبری که با حضور خبرنگاران رسانه های مختلف برگزار شد، از برنامه های فرهنگی و اجتماعی این معاونت سخن گفت.

به گزارش مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر طه هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در نشست خبری امروز صبح با بیان اینکه نیازمند تغییر در نگاه، محتوا و روش ها و شیوه های گذشته هستیم، گفت: الحاق واژه «اجتماعی» به معاونت فرهنگی درواقع پیوستگی حوزه فعالیت های اجتماعی و فرهنگی را که دو جزء لاینفک هستند، به همراه داشت و باعث شد دانشگاه در مسیر درست خود قرار گیرد.

دکتر هاشمی مسئولیت اجتماعی دانشگاه، رسالت فرهنگی، تربیتی و اخلاقی و همچنین تولید علم و تربیت نیروهای کارآمد برای توسعه همه جانبه را سه رسالت مهم دانشگاه آزاد اسلامی خواند و اظهار داشت: دانشگاه پشتوانه تحولات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. شکل دادن به شخصیت دانشجو برای حضور در صحنه فعالیت های اجتماعی مهمترین مولفه این بخش است.

وی با بیان اینکه دانشگاه یک مجموعه پیوسته است، گفت: در شورای فرهنگی و اجتماعی تمامی معاونان دانشگاه حضور دارند و این نشان دهنده پیوستگی این مجموعه است. در این شورا، برنامه های فرهنگی را بازنگری و به واحدها ابلاغ می کنیم.

دکتر هاشمی افزود: ارتقاء سطح مدیران فرهنگی و تلاش برای حضور اساتید، فرهیختگان و اعضای هیأت علمی در برنامه ریزی های فرهنگی و اجتماعی و مدیریتی، از دیگر فعالیتهای این معاونت است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به طرح های ماندگار این معاونت گفت: طراحی و اجرای طرح های ماندگار چه در حوزه میراث معنوی و چه مادی را در دستور کار داریم. هم اکنون سه طرح سبک زندگی ایرانی و اسلامی، اخلاق حرفه ای و مفاخر و مشاهیر در حوزه میراث معنوی و احداث و تکمیل مساجد و یادمان شهدا و طرح تأسیس خانه فرهنگ و هنر دانشگاه در حوزه طرح های مادی در دستور کار معاونت قرار دارد.

طه هاشمی ضمن اشاره به طراحی و ابلاغ ساعت فرهنگی به تمامی واحدها اظهار داشت: به واحدها ابلاغ شد که بهترین زمان هفته را به عنوان ساعت فرهنگی واحد خود اعلام کنند و فعالیت های شاخص فرهنگی در آن ساعت صورت دهند. همچنین هفته فرهنگی به نام «آفتاب مهر» طراحی شد که هرساله از 10 مهر به مدت یک هفته برگزار خواهد شد.

وی به ارتقاء سطح تشکیلات حوزه فرهنگی اشاره کرد و گفت: برنامه ریزی برای فعالیت های پژوهشی در قالب سازماندهی سه پژوهشکده قرآن و عترت، مطالعات میان فرهنگی و مطالعات اجتماعی انجام شده است. همچنین به منظور ارتقاء سطح سازمانی حوزه فرهنگی واحدها، 500 کانون قرآن و عترت و مراکز فعالیت های ادبی و هنری تأسیس می شود.

دکتر هاشمی با بیان اینکه به منظور ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، طرح و برنامه هایی متناسب با وضعیت و نیاز جامعه صورت گرفته، افزود: کارگاه های آموزشی، برنامه های اجتماعی، مشاوره فرهنگی و انتخاب برترین ها از جمله برنامه هایی است که برای ترویج عفاف و حجاب میان جوانان در نظر گرفته شده است.

وی به برگزاری همایش ها و جشنواره هایی با موضوعات متنوع اشاره کرد و گفت: 14 همایش سبک زندگی، جشنواره نماز، سفرهای زیارتی و تفریحی و راهیان نور و... ازجمله برنامه هایی است که طی سال گذشته و امسال به اهتمام این معاونت برگزار شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به برگزاری گسترده دوره های کوتاه مدت با هدف ارتقاء سطح فرهنگ عمومی اظهار داشت: این دوره ها علاوه بر اعضای هیأت علمی، کارکنان و دانشجویان، نیم نگاهی نیز به توسعه فرهنگ عمومی در همه طبقات و لایه های مختلف اجتماعی دارد.

طه هاشمی افزود: توسعه فرهنگ کتابخوانی، فلسفه اخلاق، تأثیر امام علی (ع) بر ادب پارسی، غذای حلال از دیدگاه اسلام، مناسبات اخلاق و دین، آئین نگارش و شیوه ویراستاری و حجاب از منظر علم از جمله دوره های کوتاه مدت این معاونت به شمار می رود.

وی با بیان اینکه 300 سرفصل در 8 محور اصلی برای برنامه های فرهنگی و اجتماعی سراسر کشور تدوین شده، گفت: محورهای اخلاق و دین، حفظ و گسترش زبان فارسی، امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی و رهبری، سیاحت و تفریحات و...  از محورهای این برنامه هاست.

طه هاشمی در پایان از طراحی و انتشار اطلس گردشگری خبر داد و گفت: با رویکرد راهنمایی و تشویق دانشجویان و اساتید برای ایرانگردی و آشنایی با آثار تاریخی، طبیعی و میراث معنوی کشور اطلس کامل و جامعی در دانشگاه آزاد اسلامی طراحی و چاپ شده است.