بازدید هیات دانشگاهی افغانستان از دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

بازدید هیات دانشگاهی افغانستان از دانشگاه آزاد اسلامی مشهد/ همکاری علمی و پژوهشی و گسترش آموزش علوم پزشکی از مهمترین خواسته های هیات افغانستانی
هیاتی از مسئولان دانشگاهی افغانستان ضمن بازدید از دانشگاه آزاد اسلامی مشهد  با دکتر ملک نژاد رئیس دانشگاه آزاداسلامی خراسان رضوی ومشهد  دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، دکتر مهدی ملک نژاد صبح امروز در ابتدای این دیدار با ارائه گزارشی از وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، گفت : دانشگاه آزاد اسلامی با یک میلیون و 700 هزار دانشجو از بزرگترین دانشگاه های حضوری جهان است و دانشگاه آزاد اسلامی مشهد نیزاکنون حدود 33 هزار دانشجو دارد.
وی به همزبانی، سهولت تردد و سایر مشترکات کشورمان با افغانستان اشاره کرد و گفت: با توجه به زیرساخت های موجود و پتانسیل بالای دانشگاه آزاد مشهد می توانیم در حوزه آکادمیک همکاری های بیشتری داشته باشیم.
وی برخورداری مجتمع بین الملل گلبهار دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی از امکانات خوابگاهی ، آموزشی ، لابراتوار و آزمایشگاههای مجهز ، سالن های اجتماعات بزرگ و ....را بستری برای جذب دانشجوی خارجی و همکاری‌های علمی و پژوهشی میان دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و دانشگاه‌های افغانستان دانست و گفت :قادریم در زمینه‌های مختلف به ویژه  تبادل استاد و پذیرش دانشجو در رشته‌های فنی و مهندسی، علوم انسانی و پزشکی با یکدیگر همکاری نمائیم.
ملک نژاد در خصوص انجام برنامه های مشترک با دانشگاه های افغانستان اعلام آمادگی کرد وگفت: با توجه به امکانات و پتانسیل واحد مشهد در حوزه علوم پزشکی  وبرخورداری این دانشگاه از بیمارستانهای مجهز می توانیم به توسعه آموزش علوم پزشکی به کشور دوست و همسایه افغانستان کمک کرده و تجارب خود را در این زمینه به آنان انتقال دهیم .
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و مشهد بر افزایش همکاری‌ها و تعاملات علمی و پژوهشی با دانشگاه‌های افغانستان تاکید کرد و گفت: واحد مشهد درحوزه علوم پزشکی سرمایه گذاریهای زیادی انجام داده از این رو توانایی برگزاری دوره های پایه و پیش کارورزی و مهارت های بالینی و حتی انجام دوره های تکمیلی کوتاه مدت را دارد.
دکتر ملک زاده با بیان اینکه همکاری‌های علمی و دانشگاهی ایران و افغانستان با انعقاد تفاهم نامه های همکاری ، در آینده افزایش خواهد یافت، اظهار کرد: دانشگاه های افغانستان می توانند با هم افزایی از امکانات آزمایشگاهی واحد مشهد  با هزینه کمتر و راندمان بیشتر استفاده کنند.
در ادامه این جلسه عبد الحق حقیق معاون دانشگاه بلخ با ابراز خرسندی از حضور در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد  و دیدار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و مشهد از مهمان نوازی  این دانشگاه قدردانی کرد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی یکی از دانشگاه های معتبر ایران و جهان است.
وی با بیان اینکه افغانستان کشور جنگ زده ای است که این  جنگ  مردم  و حتی همسایگان این کشور را خسته کرده است، افزود: مردم افغانستان بر این باورند که تنها راه جلوگیری از جنگ وختم آن ارتقاء دانش و آگاهی است.
وی با اشاره به وضعیت فعلی آموزش عالی در افغانستان بر همکاری علمی و پژوهشی کشورش با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد وخواستار تبادل دانشجو و استفاده از تجربیات پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد شد.
محمد صالح مصلح معاون پژوهشی دانشگاه راه سعادت در این نشست خواهان استفاده از اساتید ایرانی در دانشگاه بلخ  وهمکاری در رابطه با نگارش ژورنال های علمی پژوهشی ایران و افغانستان شد و گفت: امیدوارم دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با فارغ التحصیلان افغانستان در عرصه های پژوهشی و تحقیقاتی همکاری کند.
در این دیدار؛  هیات 26 نفره افغانستانی که متشکل از روسا و چند تن از معاونین دانشگاههای افغانستان بودند از بخش های مختلف دانشکده فنی مهندسی و تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد از جمله آزمایشگاه ها، کارگاه ها، کتابخانه ، سالن ها و... بازدید بعمل آوردند .