دکتر ولایتی: تایید رشته‌های دانشگاه آزاداسلامی طبق قانون بر عهده کمیته سه نفره است

دکتر ولایتی:
تایید رشته‌های دانشگاه آزاداسلامی طبق قانون بر عهده کمیته سه نفره است/ارتقای کیفی جزو اهداف اصلی در دانشگاه آزاد اسلامی است
رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی در برنامه «نما دو» از بورس تحصیلی نخبگان خبر داد و اعلام کرد: مسکن، آینده شغلی و دیگر امکانات مورد نیاز نخبگان را در صورت ورود به دانشگاه آزاد اسلامی فراهم می‌کنیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر علی اکبر ولایتی گفت: مصمم هستیم دانشگاه آزاد اسلامی را علاوه بر توسعه کمی، از نظر کیفی هم ارتقا دهیم. ارتقای کیفی جزو اهداف اصلی ماست و انتخاب مدیران و روسای دانشگاه آزاد اسلامی در تحولات اخیر نوید‌بخش است.
وی با اشاره به شایعاتی درباره تعطیلی برخی واحدهای دانشگاهی به دلیل زیان‌دهی، ادامه داد: اعلام می‌کنیم که از نظر مدیریت جدید دانشگاه، هیچ واحدی بسته نخواهد شد.
ولایتی درباره تایید رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی و مرجع تصمیم‌گیری در این زمینه گفت: یک ماه قبل حدود 205 نماینده در مجلس شورای اسلامی طی بیانیه‌ای طرح دو فوریتی ارائه دادند که اگر ابهامی در قوانین مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی( اعم از تعیین کدرشته‌ها، ورودی دانشجویان و...) وجود دارد، رفع شود.
وی افزود: بعد از این ریاست مجلس خودشان ورود کرده و از طریق دکتر امیدوار رضایی معاونت قوانین مجلس اعلام کردند که تایید رشته‌های مورد نظر دانشگاه آزاد اسلامی باید در کمیته سه نفره بررسی و تعیین شود. این قانون در سال 67 تصویب و آیین‌نامه‌های آن هم در سال 69 اجرایی شده است.
رییس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: امیدوار رضایی در نامه‌ای خطاب به دکتر مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد که آیین‌نامه اجرایی این قانون کماکان معتبر است. برهمین اساس دکتر مخبر دزفولی، آقای کبگانیان را به نمایندگی از شورای عالی انقلاب فرهنگی و دانشگاه آزاد اسلامی هم دکتر رهایی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه را به عنوان نماینده خود برای عضویت در کمیته سه نفره معرفی کردند و منتظر هستیم وزارت علوم هم نماینده‌ خود را معرفی کند تا راه انتخاب تایید رشته‌ها کوتاه شود و بتوانیم پاسخگوی نیازمندی‌های تحصیلات عالیه در سراسر کشور باشیم.
وی درخصوص نسبت ظرفیت پذیرش دانشجو به متقاضیان و تعداد صندلی‌های خالی در دانشگاه گفت: نه فقط دانشگاه آزاد اسلامی بلکه تمام دانشگاه‌های کشور این‌گونه هستند. یکی از علت‌های این موضوع توسعه مراکز آموزش عالی است ولی علت اصلی این است که در بعضی رشته‌ها متقاضی کم و برای برخی دیگر بیش از میزان ظرفیت متقاضی وجود دارد، به ویژه در گروه علوم تجربی که متقاضی چند 10 برابر میزان ظرفیت است.
ولایتی با اشاره به شرایط دانشگاه آزاد اسلامی برای دانشجویان مستعد گفت:‌ اگر دانشجویی بااستعداد باشد و از تلاش‌های علمی او پی ببریم که آینده درخشانی در انتظار اوست، نه تنها شهریه اخذ نمی‌کنیم بلکه کمک هزینه تحصیلی هم به او پرداخت می‌کنیم و حتی از طرف دانشگاه بورسیه هم خواهد شد، چون این افراد آینده سازان علم و پژوهش ما هستند و اساتید آینده دانشگاه از بین همین نخبه‌هایی که بورسیه‌ها می‌شوند، هستند.
وی افزود: حتی افرادی که خیلی برجسته هستند، مسکن و وسیله ایاب و ذهاب در اختیارشان گذاشته می‌شود و آن‌ها در مقابل تعهد می‌کنند سنواتی در خدمت دانشگاه باشند. این گونه هم نخبگان بهره مادی می‌برند و هم آینده‌شان تضمین است و ما آنها را برای آینده رزرو می‌کنیم.
رییس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی درباره شهریه مناطق محروم توضیح داد: در مناطق محروم جوانانی هستند که می‌خواهند تحصیلات عالی داشته باشند اما وضع مالی مساعدی ندارند، متناسب با میزان محرومیت از تخفیف شهریه برخوردار خواهند شد.
ولایتی درباره رویکردهای سیاسی در انتخاب مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: این گونه نیست که یک عده خاص در اینجا حاکم باشند. مسئولیت دانشگاه را افرادی با گرایش‌های مختلف سیاسی به عهده دارند و مبنای انتخاب لیاقت، توانمندی علمی و استعداد بالای نخبگان است و این افراد در دانشگاه افضل هستند.