اهدای گلدان گل به کارکنان دانشگاه آزاد اسلامي مشهد

در راستاي زيباسازي محيط كار
اهدای گلدان گل به کارکنان دانشگاه آزاد اسلامي مشهد
در ابتداي سال كاري98 و در راستای فرهنگ سازی و زیباسازی محیط کار به هر يك از كاركنان دانشگاه آزاد اسلامي مشهد گلدان گل اهدا شد.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي خراسان رضوي: به منظور قدردانی از زحمات کارمندان عزیز دانشگاه در سال گذشته و افزایش روحیه نشاط و شادابی و انگیزه فعالیت بهتر و همچنین در راستای فرهنگ‌سازی و زیباسازی محیط کار؛ باپیشنهاد اداره کل امور اداری و منابع انسانی و موافقت رياست محترم دانشگاه در آغازین روز کاری سال 98 به هر يك از كاركنان گلدان گل اهدا شد.
 همكاران محترم جهت آشنایی با نحوه نگهداری مناسب از گل‌ها می‌توانند به نكات ذيل توجه نمايند.
نگهداری از گل کالانکوا
جنس کالانکوا یا کالانکوئه بیشتر از ۱۰۰ گونه گیاه را شامل می‌شود، اما تنها تعداد اندکی از آنها رایج و شناخته شده هستند. این ساکولنت محبوب، بومی مناطق خشک و بی آب و علف است. اخیرا گونه‌های هیبریدی از این گیاه پرورش داده شده که به خاطر شکل برگ‌ها و گل‌هایشان بسیار محبوب هستند. مانند خیلی از گیاهان، کالانکوا هم کالای اصلی گلفروشی‌ها ست! گل‌های کالانکوا در رنگ‌های سفید، زرد، قرمز، صورتی، نارنجی و … قابل یافت هستند. کالانکوا با توجه به طول روز و تعداد ساعاتی که نور دریافت می‌کند گل می‌دهد، خوشبختانه گیاهی ست روز کوتاه، پس در فصل زمستان از دیدن گل‌های رنگارنگش غرق لذت می‌شوید! مانند بسیاری از ساکولنت‌ها پرورش کالانکوا هم آسان است فقط حواس‌تان به آبیاری آن، بخصوص در فصل زمستان، باشد!
نیاز‌های گیاه کالانکوا
با رعایت موارد ذکر شده در پایین گیاه‌تان را شاداب و پر گل نگه می‌دارید!
نور: این گیاه مکانی روشن و آفتابی را می‌پسندد بخصوص در تابستان که فصل رشد و فعالیت گیاه است. سعی کنید در زمستان گیاه را رو به روی پنجره جنوبی قرار دهید تا حداکثر استفاده از آفتاب را داشته باشد.
آبیاری: در تابستان گیاه را به طور منظم آبیاری کنید و اجازه دهید سطح خاک در بین دو آبیاری خشک شود. در زمستان آبیاری را کاهش دهید و تا خشک شدن کامل خاک گلدان آبیاری مجدد را انجام ندهید. در زمستان رطوبت معمول خانه برای رشد گیاه مناسب است. برای تشخیص زمان آبیاری مجدد می‌توانید از برگ‌ها هم کمک بگیرید و در صورت بروز علائم تشنگی در آنها به گیاه آب بدهید.
دما: کالانکوا هوای گرم را دوست دارد پس آن را از معرض بادهای سرد بخصوص باد کولر دور نگه دارید. این گیاه دمای کمتر از ۱۴ درجه سانتی گراد را تحمل نمی‌کند پس در زمستان‌ها حسابی حواس‌تان به درجه حرارت محیط باشد.
خاک: مخلوط خاک‌های آماده گلدان برایش قابل قبول است. توجه کنید که این گیاه به خاکی با زهکشی مناسب نیاز دارد پس به بافت خاک‌ گلدانی که می‌خواهید تهیه کنید دقت داشته باشید.
تغذیه: در تابستان هر ۲ هفته یک بار گیاه را کود دهی کنید. هم می‌توانید از مخلوط کودهای مایع استفاده کنید و هم از گرانول‌ها و قرص‌هایی که مواد مغذی را به تدریج در خاک آزاد می‌کنند.
چند نکته!
کالانکوا آسان نگهداری می‌شود و علاوه بر آن مزیت دیگری هم دارد! گل‌هایش! گل‌های کالانکوا می‌توانند مدت زمان زیادی روی گیاه باقی بمانند. بسیاری از افراد بعد از گل دهی و خشک شدن گل‌ها گیاه را دور می‌اندازند! کالانکوا گیاهی چند ساله است پس بعد از خشک شدن گل‌های گیاه به راحتی آنها را جدا کنید و مراقبت‌های معمول گیاه را از سر بگیرید. باغبانان حرفه‌ای، با تنظیم طول روز، کالانکوا را مجبور به گلدهی در تمام طول سال می‌کنند!