vaa00

دانشگاه آزاد اسلامی برای بالندگی بیشتر نیازمند تغییر نگاه است

دکتر ملک نژاد در مراسم تودیع و معارفه رئیس واحد کاشمر :
دانشگاه آزاد اسلامی برای بالندگی بیشتر نیازمند تغییر نگاه است
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی و مشهد  با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی برای بالندگی بیشتر در کشور نیازمند تغییر نگاه است گفت: خوشبختانه این تغییر نگاه در حال انجام است. دانشگاه‌ها در سطح جهانی الزاماً آموزش‌محور و حتی پژوهش‌محور هم نیستند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، دکتر مهدی ملک نژاد در آیین تکریم و معارفه روسای دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر افزود: دانشگاه آزاد اسلامی نباید علم نما باشد. به دیگران کاری نداریم ولی بر آنیم دانشگاه خودمان را در سطح استان خراسان رضوی به طور فعال در حوزه تجاری سازی ایده ها و دستاوردهای علمی فعال کنیم. می توانیم در حوزه کارآفرینی فعال عمل کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی را دانشگاهی ثروتمند می دانم. این ثروت الزاماً مجموعه ساختمان ها و املاک و تجیهزات آزمایشگاهی و منابع مالی ما نیست. ما به لطف داشتن اساتید و کارکنان دانشگاه که منابع انسانی متخصص و متعهد ما هستند ثروتمند محسوب می شویم. شاید در مقطع افت دانشجو را شاهد باشیم ولی معتقدیم درخت پا بر جای دانشگاه دارای ریشه های عمیق هست.
وی با اشاره به این مهم که؛ خوشحالیم که روی پای خود هستیم و باری بر دوش دیگران نیستیم، اظهار کرد: بر آنیم تا در هر واحد دانشگاهی استان خراسان رضوی برابر توانمندی ها به سراغ کاری اصولی بر حسب توان آن دانشگاه و شهرستان برویم. دست هر نهاد و سازمانی را برای همکاری می فشریم. هر مجموعه ای که به سوی ما گامی بردارد ما هم دو گام به سویش بر خواهیم داشت. هر مجموعه ای برابر ایده ای آورده ای داشته باشد ما هم دو برابر آن آورده را تقدیم خواهیم کرد.
رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی با تاکید بر همت واحدهای این استان در توجه به مقوله کارآفرینی افزود: بر آنیم هر واحد را در حوزه ای به عنوان برند معرفی کنیم. بیش از این دیگران برخی از دستاوردهای ما را به نام خود مطرح کردند. اکنون مجدانه بر آنیم که روی پای خود باشیم و میزان وابستگی خود به شهریه را کاهش داده و منابع درامدی جدیدی مبتنی بر فعالیت شرکت های دانش بنیان و سایر فعالیت های علمی و اجرای طرح های پژوهشی تعریف کنیم.
وی خاطر نشان کرد: از واحدهای استان می خواهیم با رصد توانمندی های اطراف خود گامی موثر در حوزه های درآمدزایی بر دارند. در همین کاشمر بایسته است به صنایع بسته بندی محصولات کشاورزی توجه ویژه شود. باید به فکر صنایع تبدیلی باشیم. متاسفانه برخی از دانشگاه ها بحث علم را در نگارش مقاله خلاصه کردند. این امر در نوع خود باید باشد ولی نباید یک هدف غائی باشد. به یاد دارم در نشستی علمی یکی از دولتیان ابراز تاسف میکرد که در ایرانی که بیش از 90 سال است بحث نفت سخن روز آن است و فعالان علمی متعددی در این حوزه قلم میزنند هنوز یک نکنولوژی بومی شده در حوزه صنایع این حوزه نداریم. و این در حالی بود که این فرد در ادامه سخنانش از نگارش صد مقاله علمی خبر داده بود. از وی پرسیدم برا یخودتان متاسف نیستید که به جای نگارش صد مقاله علمی چرا گامی عملی برای بومی کرد بخشی از تکنولوژی این رشته بر نداشتید.
ملک نژاد با اشاره به این نکته که؛ مسئولیت ها دایمی نیستند که اگر دایمی بودند به ما نمی رسیدند، یادآور شد: عمر مسئولیت ها کوتاهست، باید دوران فعالیت ما به نیت خدمت به ایران اسلامی باشد. هر مدیر باید با نهایت توانش در دوران مسئولیتش خدمت کند. دکتر محمد جعفری در دوران خدمتشان به عنوان رئیس واحد کاشمر منشاء اثرات و خدماتی بود. از وجود وی و تجربیاتشان در سنگری دیگر بهره مند خواهیم شد. دکتر سید محمد جواد موسوی نیز دارای تجربیات ارزنده مدیریتی در این واحد و واحد مهدیشهر است، امیدواریم وی با تجربیاتی که دارند با همکاری اساتید و کارکنان و دانشجویان در هدایت و رشد واحد کاشمر موفق عمل کند. وی با واحد کاشمر غریبه نیست و بیش از این سابقه حضور و مدیریت در این واحد را دارد که امیدواریم این بار نیز شاهد موفقیت او باشیم.
وی ابراز کرد: از دکتر موسوی می خواهم با تلاش خود به آینده این واحد دانشگاهی توجه ویژه داشته باشد. کاشمر در کنار گناباد از جمله شهرستان های استان هستند که شاهد فعالیت دانش آموختگان در مشاغل هم سنخ با مدرک تحصیلی‌شان هستیم. این موضوع در مشهد و شهرهای مثل نیشابور رعایت نشده است. چقدر خوب خواهد شد با توجه به تخصص دکتر موسوی در رشته زمین شناسی مسئولان شهرستان یک یا چند معدن را به دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر واگذار کنند تا با توجه به تخصص وی شاهد استفاده بهتر از معادن باشیم. باید به فکر بازارهای اطراف خود باشیم.
  در این مراسم از خدمات دکتر محمد جعفری رئیس سابق واحد کاشمر قدردانی و دکتر سید محمدجواد موسوی به عنوان سرپرست جدید این واحد دانشگاهی معرفی شد.
امام جمعه کاشمر در این جلسه با قرائت فرازهایی از خطبه پنجم نهج البلاغه از مدیران خواست تا در راه خدا به مردم خدمت کنند و آلوده نفس نشوند.
حجت الاسلام سیدکاظم طباطبایی که ریاست دفتر فرهنگ اسلامی واحد کاشمر را در کارنامه دارد با قدردانی از خدمات دکتر جعفری برای دکتر محمدجواد موسوی آرزوی موفقیت کرد.
علی برمکی معاون عمرانی و برنامه ریزی فرمانداری کاشمر در این نشست خواهان همکاری هر چه بیشتر دانشگاه آزاد اسلامی در امر کمک به پیشرفت و توسعه کاشمر شد و ابراز امیدواری کرد که در دوران دکتر موسوی شاهد توافق‏‌های بیشتری برای همکاری فیمابین دانشگاه و ارکان مدیریتی شهرستان باشیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی نیز در این مراسم عمر مسئولیت ها را کوتاه خواند و از روسای واحدها خواست به گونه ای فعالیت کنند که بتوانند بیشترین خدمات را به ایران اسلامی داشته باشند.
 دکتر مهدی ملک نژاد تغییر و تحول در مدیریت های دانشگاه ها را طبیعی دانست و ابراز کرد: از وجود مدیران فعالی مانند دکتر جعفری در سنگری دیگر بهره خواهیم برد.
جعفری در این مراسم با ارائه گزارش کاری از دوران مدیریتی خود اظهار کرد: خود را مرهون الطاف اساتید و کارکنان می دانم. 24 سال گذشته سعی کردم در این واحد با رعایت قوانین انجام وظیفه کنم. اکنون خوشحالم که سکان هدایت این مجموعه را به همکاری مدیر و مدبر واگذار می کنم.
موسوی نیز به ارائه نقشه راه خود با توجه به اهداف عالی دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و خواهان همراهی و همکاری اساتید و همکاران و دانشجویان و ارکان مدیریتی شهرستان شد.
در پایان این مراسم با اهدای لوح سپاس و یک هدیه از خدمات محمد جعفری قدردانی و حکم سرپرستی دکتر جوادموسوی به وی اهدا شد. شرکت کنندگان در این آیین قبل از حضور در این مراسم بر مزار شهدای گمنام حاضر شدند.